Menu

Přenechte prodej profesionálovi

Publikováno: 28. srpna 2019

Kategorie: Nezařazené

Možná právě potřebujete prodat nemovitost a zvažujete, jestli to zvládnete sami, nebo se raději obrátíte na odborníka. Řekneme vám, proč byste měli zvolit právě tu druhou možnost. Investovat do prodeje se vyplatí Češi jsou národ vynalézavý a šetřivý. Není proto divu, že se snažíme ušetřit i při prodeji nemovitostí, a naopak z nich získat co nejvíce. […]

Možná právě potřebujete prodat nemovitost a zvažujete, jestli to zvládnete sami, nebo se raději obrátíte na odborníka. Řekneme vám, proč byste měli zvolit právě tu druhou možnost.

Investovat do prodeje se vyplatí

Češi jsou národ vynalézavý a šetřivý. Není proto divu, že se snažíme ušetřit i při prodeji nemovitostí, a naopak z nich získat co nejvíce. Jsou ale situace, kdy se vyplatí kvůli výdělku i něco investovat. A tou je právě prodej domu či bytu.

Internet a dobrý fotoaparát má dnes skoro každý, proč si tedy neříct, že to zvládnete sami. Ale umíte opravdu fotit tak, aby vaše snímky nevypadaly jako momentky z rodinného alba? Máte dost informací o všech právních náležitostech, které musíte vyřídit? Jste si jistí, že vámi požadovaná cena je adekvátní stavu nemovitosti? Nebo si naopak můžete říct o víc?

Toto všechno dobrý realitní makléř a skutečný profesionál umí zařídit. Reálně stanoví cenu nemovitosti, postará se o právní stranu věci, zajistí veškerou smluvní dokumentaci a úschovu peněz. Důležité je, že rovněž dokáže zájemci o koupi doporučit vhodné financování, které může celou transakci urychlit. Dobrý makléř bude hájit vaše zájmy a umí předejít tomu, že byste naletěli nespolehlivému kupci. Jistě, za jeho služby zaplatíte, ale budete mít vše bez starostí. Ušetříte si spoustu času a nervů. Dívejte se na celou věc tak, že ani vy nechodíte do práce zadarmo.

Nejprve si prověřte, než začnete důvěřovat!

Svěřte prodej vždy jen jednomu realitnímu makléři. Vyvarujete se tak faux-pas, kdy by mohla být vaše nemovitost nabízena více realitními kancelářemi za různé ceny. To opravdu nepůsobí důvěryhodně a potenciálního zájemce ztratíte již na samém začátku jeho hledání.

Svého makléře si pečlivě vybírejte. Jde tu přeci jen o obchod za nějaký ten milion a ne za pár stovek na internetové burze. Hledejte reference, ptejte se. S vybranou osobou se sejděte několikrát, než s ní podepíšete spolupráci. Jak na vás působí? Věříte jí, nebo se vám na ní něco nezdá? Pokud si nejste naprosto jistí svým výběrem, hledejte dál. Jaké nároky si makléř klade? A jaké služby vám může poskytnout? Cokoliv vám není jasné, nechte si to vysvětlit. A opravdu se nebojte ptát. Vždyť ve hře je váš majetek.

Zdroj: viaReality

Mohlo by se vám líbit

2. května 2024

Za jakých podmínek může pronajímatel rekonstruovat nájemní byt

Přečíst článek
29. dubna 2024

Kdy je nejlepší předat nemovitost novému vlastníkovi

Přečíst článek